Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Νήσος τις έστι (;)

 Dear November

...Αφού χρειάστηκε να επιβεβαιώσω γύρω στις 4892702374931 φορές στον μπλόγκερ ότι πρόκειται για μένα την ίδια που αυτοβούλως και αυτοπροσώπως, -μη σε πω και αυτόκλητα και σε τρελάνω απόψε να 'oυμ- μου την κάβλωσε να ρθω μετά από ένα χρόνο να κάνω ανάρτηση, να μαι και πάλι σε παλιά λημέρια, έχοντας σχεδιάσει μια κλασσική, μελό, κλαψομουνέ ανάρτηση, αλλά έλα που δε μου βγήκε, γιατί φίλε αναγνώστη απόψε γράφουμε για την Κύπρο, άρα το γυρνάμε σε απλό, ηδονιστικό και άκρως εκτονωτικό κράξιμο :)

Μετά από τα δύο βασσανιστικά χρονάκια στη μεγαλόνησο, που τώρα πια κοντεύουν στο τέλος τους, έχω σκοπό να απαριθμήσω σε ένα ποστάκι (γιατί είμεθα και της οργάνωσης), όλα τα στραβά και τ' ανάποδα του τόπου αυτού, γιατί μου το χα τάξει και για να βγάλω και τ' άχτι μου βρε αδερφέ. Στο τέλος βέβαια θα το στύψω το ρημάδι μου και θα σου πω και κανα δυο καλά, να μη μας λένε και προκατειλημμένες, αλλαναξέρειςότιταπαέτσιγιαναταπωκαιμηδωσειςιδιαίτερηβάση,ναι; 

  Κατ' αρχήν έχω βαρεθεί να διαβάζω και να ακούω αναλύσεις επί αναλύσεων πάνω στο αν οι Κύπριοι είναι Έλληνες ή όχι και τα ρέστα. Ναι, ξέρω ότι είναι πολύ της μόδας να θάβεις την Ελλάδα, ειδικά τώρα που είναι στην κατάσταση που είναι, και αισθάνεσαι πολύ χίπης και επαναστάτης που θες να λες τα αντίθετα από αυτά που μεγάλωσες ακούγοντας από τους γονείς και τους καθηγητές σου να σου λένε, όμως φίλε μου εδώ τα βάζεις με την ίδια την ιστορία.  Δεν έχει σημασία το πόσους κατακτητές είχε αυτό το νησί (που ότι είχε είχε, η πόρνη της Μεσογείου σου λέει:Ρ), σημασία έχει μόνο ότι η γλώσσα σου είναι τα ελληνικά, ότι μεγάλωσες χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς, ακούγοντας μπουζούκι και τρώγοντας σουβλάκι και έμαθες να ζεις με μια κουλτούρα που είναι τόσο βαθιά ελληνική που ακόμη και η αλλοτριωμένη σήμερα Ελλάδα έχει ξεχάσει, όντας κι εκείνη κατεχόμενη από την ίδια της την πρωτεύουσα και το ότι εκείνη αντιπροσωπεύει. Και δε δέχομαι (Ρε πούστη μου) σε ένα νησί που έζησαν και πέθαναν ένας Αυξεντίου, ένας Παλληκαρίδης, ένας Μάτσης και τόσοι άλλοι λιγότερο επώνυμοι, κι ανώνυμοι  κι αμφιλεγόμενοι που δε θα αναλύσουμε σε αυτή την ανάρτηση, που θυσιάστηκαν για να πουν σε όλο τον κόσμο ότι είναι Έλληνες και τίποτε άλλο, γιατί δε δέχονταν κανείς να τους αφελληνίσει και να τους κάνει να χάσουν την ταυτότητά τους, να έρχεται ο κάθε μαλάκας και να αρνείται την εθνικότητά του. Κυρίως γιατί είναι η μεγαλύτερη ειρωνία που υπάρχει, ένας τόπος που πέρασε από τόσους πολλούς κατακτητές, και όμως κρατήθηκε με νύχια και με δόντια απ' τις ρίζες του, να κάνει ο ίδιος στον εαυτό του αυτό που παλιότερα πολέμησε για να κρατήσει μακριά του. Αλλά μήπως έτσι δεν είμαστε οι Έλληνες; Απέναντι στον εχθρό ενωνόμαστε ανέλπιδα και πολεμάμε παρά τους αριθμούς που είναι πάντα εναντίον μας, αλλά από τον εαυτό μας δεν προστατευτήκαμε ποτέ...

Κι επειδή παρασοβάρεψα και δε γουστάρω, πάμε να σου γράψω για το αγαπημένο μου θέμα από τότε που ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το λαό αυτό που άμα με ξέρεις, σίγουρα ξέρεις πόσο αγαπώ.- Το κυριότερο πρόβλημά τους, για μένα, είναι ότι είναι κάργα κακομαθημένοι. Τι να πρωτοδιαλέξεις φίλε αναγνώστη, τους κύπριους με το μαλλί ταβανόπροκα απ το ζελέ, το ξυρισμένο στέρνο, το κολλητό/γυαλιστερό τζιν και το πουκάμισο το ανοιχτό τουλάχιστον μέχρι τον αφαλό για να φαίνεται ο κοιλιακός του γυμναστηρίου (που εσύ μπορεί να νομίζεις ότι είναι κάβλα, αλλά εγώ το μόνο που σκέφτομαι κοιτώντας τον είναι ότι άνετα ρίχνεις μια τρίλιζα ή λύνεις σουντόκου πάνω στην κοιλιά σου, μπαστουνόβλαχε Κύπριε), ή τις κύπριες που... εχμ, οκ, για τις κύπριες θέλω άλλη πρόταση. Οι κύπριες που λες, είναι απ τα παράξενα της φύσης, και σου έκανα και ανάρτηση και μόνο για πάρτη τους αν δεν έπεφτε πολλή η κυπριωτίλα εδώ μέσα μετά.- Είναι μια, ομολογουμένως περίεργη αν και απαίσια μίξη τσούλας με παρθενόπη, η οποία αν και βγαίνοντας το βράδυ θα σου πετάξει όλον τον... εξοπλισμό να πάρεις μάτι, αν και θα ντυθεί και το ντύσιμό της θα φωνάζει "πηδήξτε με", το βράδυ σίγουρα κοιμάται σε δωμάτιο/κουκλόσπιτο, με το αρκουδάκι της αγκαλιά, περιμένοντας εναγωνίως τον γαλάζιο πρίγκιπα ο οποίος από μόνος του έχει υποχρέωση να φανταστεί ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που δείχνουν και θα θέλει να περάσει την αιωνιότητα μαζί τους, ακόμη κι αν δεν του κάτσουν ποτέ. Η μαμά και η γιαγιά και ο παπάς που τις στέλνουν για εξομολόγηση, καθώς και όλος ο κοινωνικός περίγυρος τις έχει μάθει ότι το σεξ είναι κάτι επαίσχυντο και κατάπτυστο, καθώς επίσης και ότι πρέπει να το κάνουν "δώρο" στον άντρα, έπειτα από εγγυήσεις παρουσία γονεϊκών ενισχύσεων ότι ο λεγάμενος τις βλέπει σοβαρά και θα τις αρραβωνιαστεί τουλάχιστον.


Οκ, περιττό να πω, ότι καρακαταξεσκίζονται χειρότερα κι απ τις απελευθερωμένες στον τελικό απολογισμό.


Αλλά κάτι έλεγα για κακομαθημένους ανθρώπους, και καλά θα κάνω να επιστρέψω στη βάση μου γιατί πάνω σ αυτό δε σου έδωσα αρκετά.  Η κυπριακή κοινωνία είναι κάπως έτσι δομημένη: Το λιγότερο που πρέπει να έχω είναι μία βίλα με πισίνα, γιατί έχει και ο γείτονας μία βίλα με πισίνα.  Δεν έχω λεφτά αλλά θα καταχρεωθώ να την αγοράσω, και θα πάρω κι ένα δεύτερο δάνειο γιατί ο ξάδερφος του μπατζανάκη της κουνιάδας έχει καλύτερο αμάξι και έτσι εγώ φαίνομαι λιγότερο πλούσιος.  Ο Κύπριος αυτός δε βρίσκει λόγο να ξοδέψει τα λεφτά που χρησιμεύουν στο να φαίνονται αυτός και η οικογένειά του αυτό το χάικλας βλαχουριό που φαίνονται, για να βοηθήσει το παιδί του να μάθει τα πέντε γράμματα που εκείνος δεν έμαθε, καθώς αυτά δε του χρησίμευσαν ποτέ σε τίποτε, και στην τελική λεφτά υπάρχουν ( ή λέμε ότι υπάρχουν ), και θα το στείλουμε το παιδί σε ένα πανεπιστήμιο της πλάκας στην Αγγλία να σπουδάσει κιόλα άμα θέλει.  Γι αυτό, συν των όλων, το πνεύμα υστερεί απίστευτα στην Κύπρο, και γι αυτό αυτό το νησί αν και οικονομικά ομολογουμένως έχει φερθεί πολύ έξυπνα, ποτέ δεν κατάφερε να έχει ένα λαό καλλιεργημένο και να διεκδικήσει μέσα και έξω τα δικαιώματά του με τον τρόπο που πρέπει.  

Και τέλος, αν είσαι Ελλαδίτης χλεύασε μαζί μου, αν είσαι Κύπριος και τυχαίνει να είσαι εστιάτορας βγάλε το βουλοκέρι από τα αυτιά σου και δώσε βάση σε αυτά που θα σου πω.

1. Αυτό το ασέξουαλ/ανοργασμικό πράγμα με το λάχανο και το αγγούρι που αποκαλείς ΣΟΥΒΛΑΚΙ, να το βάλεις εκεί που ξέρεις. Αν ήθελα αυτή τη μπούρδα που μου σερβίρεις μαζί με λίγο κρέας, θα έπαιρνα μια σίζαρ με ψωμάκι. Άμα δε θες ρε μάνα μου να λιγδώσει λίγο τ αντεράκι σου τι το παραγγέλνεις/φτιάχνεις το ρημάδι, ΑΣ ΤΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ.

2. Επειδή εσύ είσαι παλιοτσιγκούνης του κερατά και αντί να πληρώνεις ντομάτα, σε βολεύει να φτιάχνεις μια σαλάτα που από πάνω φαίνεται χωριάτικη και από κάτω είναι παραγεμισμένη μαρούλι, δε σημαίνει ότι εγώ πρέπει να το πληρώσω αυτό ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ ΚΙΟΛΑΣ. Και μην ακούσω καμιά αηδία τύπου "έτσι το κάνουμε εδώ στην Κύπρο", γιατί άμα το κάνετε έτσι, να μην το αποκαλείτε ούτε χωριάτικη, ούτε ελληνική σαλάτα. Προτείνω μια ονομασία τύπου "κυπριακό μαρουλοξερατό", ή "ανοργασμική απομίμιση ελληνικής σαλάτας". 

3. (Μετανάστες Άγγλοι, Βιετναμέζοι Ρουμάνοι, δεν αναφέρομαι σε σας)
ΜΑΛΑΚΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΕ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ "ANTΡΕΑΣ", ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ, ΟΧΙ VILLAGE SALAD ΓΑΜΩ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΟΥ ΓΑΜΩ. Α, και αρνούμαι, ΑΠΛΑ ΑΡΝΟΥΜΑΙ να ξανακούσω ότι οι Κύπριοι μιλάνε καλά αγγλικά επειδή στη μέση της πρότασης θα σου πετάξουν ένα "anyway" και χέστηκε η φοράδα στ αλώνι. Οι περισσότεροι ξέρουν τα ίδια αγγλικά με τον γνωστό αστυνομικό
 


και απλά έχουν καλή προφορά.  

Και τέλος, επειδή σου υποσχέθηκα κανα δυο καλά, θα σου δώσω καλά και κράτα τα, γιατί αυτό το μέρος αξίζει να τ αγαπήσεις και μόνο για εκείνους τους Κύπριους που είναι σπάνιοι πια, για τους Κύπριους που αγάπησε ο Σεφέρης, για εκείνους τους απλούς, φιλόξενους, καλοσυνάτους ανθρώπους που ίσως, άμα ψάξεις στα χωριά τους και στα σχολεία και στις γειτονιές, βρεις ακόμα να κυκλοφορούν ανάμεσα σε όλο αυτό το δήθεν, απρόσωπο πράγμα που έχει καταλήξει να είναι η Κύπρος. Γιατί ο τόπος αυτός είναι πολλά που έχει ξεχάσει ότι είναι, αλλά μια ηλίθια ρομαντική μου πλευρά αισθάνεται ότι, κάπου βαθιά ζει ακόμη το θαύμα που αγάπησε εκείνος, το θαύμα για το οποίο έγραψε, η φλόγα που είχε δει μέσα σε μια φούχτα ανθρώπους που πιάσαν τα όπλα με χέρια που χαν φτιαχτεί μονάχα για να δουλεύουν τη γη...


"Η γης δεν έχει κρικέλια
για να την πάρουν στον ώμο και να φύγουν
μήτε μπορούν, όσο κι αν είναι διψασμένοι
να γλυκάνουν το πέλαγο με νερό μισό δράμι.
Και τούτα τα κορμιά
πλασμένα από έvα χώμα που δεν ξέρουν,
έχουν ψυχές.
Μαζεύουν σύνεργα για να τις αλλάξουν,
δε Θα μπορέσουν~ μόνο θα τις ξεκάμουν
αν ξεγίνουνται οι ψυχές.
Δεν αργεί να καρπίσει τ' αστάχυ
δε χρειάζεται μακρύ καιρό
για να φουσκώσει της πίκρας το προζύμι,
δε χρειάζεται μακρύ καιρό
το κακό για να σηκώσει το κεφάλι,
κι ο άρρωστος νους που αδειάζει
δε χρειάζεται μακρύ καιρό
για να γεμίσει με την τρέλα,
νήσος τις έστι...".


 Και ίσως ο μαντατοφόρος να τρέχει ακόμα, όποιο κι αν είναι μέσα στους καιρούς το μήνυμα της δικαιοσύνης που κρατά.





Καλώς ήρθα λοιπόν ξανά στο μπλογκ μου, και χρωματάκι σου έβαλα ν ανοίξει το ματάκι σου, και τον Αγγελάκα στον έβγαλα να μη λέει η Κόννη ότι μόνο αποτέτοιονε ακούμε, σου βαλα ρακιά που γράφει απελπισμένα για μια συνονόματη Μαριλού (που καλό τσουλάκι πρέπει να τανε κι εκείνη) και γενικά ανανεωμένη με βρίσκεις απ την κλάψα μου και πες πως χαίρεσαι έστω και στο έτσι.

Καληνύχτες ^__^

8 σχόλια:

Creep είπε...

ΤΖΑΜΠΑ ΓΥΡΙΣΑ, ΣΙΓΑ ΤΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΕΦΕΡΕΣ, ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΣΕΣ, ΣΕ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ, ΑΝΤΙΟ

Nils Holgersson είπε...

Προτιμούσα τον Αγγελάκα και ας την Κώνει να λέει :Ρ

Οι Κύπριοι είναι μαλάκες :Ρ Και αφού γλυτώνεις απο δαύτους αυτή να'ναι η τελευταία ανάρτησης που βλέπω περι αυτών στο μπλογκ σου.

Ανώνυμος είπε...

Agapiti Marsy.Eimai Kypria k i alithia einai oti simfonw apolita me ti vlaxaderi simperifora typou hi-min klaso.Einai 4onia kai dithen e3evgenismena ypokimena pou apla epidiknioun ta tatouaz pou exoun kani sto paragymnasmeno mexri aidias mpratso tous forontas 'yperxoa' 3imasxala mplouzakia me tn diafora oti i thermokrasia den kimenete stous 30-40 vathmous Kelsiou alla stous 9-15.Eimaste enas aidiastikos laos pou katiogri to filo tou molis fygei gia na paei sto spiti tu.den antexi tn ali8ia k tn gnwmi tou allou k syxna krini xwris omos na dexete ti krisi tou diplanou tou epivalontas mporw na pw kai ti gnwmi tou gia tn opia imaste ypoxreomeni na tn akolou8ume mono k mono gia na mi mas ta prizi.Parola auta exis erthi se epafi monaxa me ti neolea i opia exi mania na 3enoferni apla gia na min tn pite vlaxaderi kypriaki neolea opos efstoxa proipes.Mporei o kyprios na agwnizete na kani dania gia na exi tin pisina tou diplanou tou wstoso den kathete me tis wres se mia kafeteria na kratai sto xeri ti frapedia kai na tn ananeoni me metaliko nero!Eimaste aparadexti,vlaxi den lew alla k esis diaferete arketa apo emas k sta matia mas feneste akrivos opos emis sta dika sas!Oso gia to an imaste ellines i oxi den lew i filologos mas ta xei pri3i alla otan akous apo tous idious tous ellines ti ine i kypros tourkiko nisi?i oti imaste 3aderfia tis elladas tote dimiourgite se emas tus komple3ikous ena idos apexthias gia esas ;)

Liz είπε...

ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΜΑΡΙΛΕΝΑ! :Ρ

Σκορπινα είπε...

Ουάου!
Λοιπόν τόσο θυμό σε ανάρτηση έχω,πολύ καιρό να δω! Μ'άρεσε όμως!

Πολύ το χάρηκα!Δεν έχω άποψη για τους Κύπριους, δεν τους ξέρω και δεν τους έχω ζήσει, για να τα λες εσύ κάτι θα ξέρεις, έτσι και αλλιώς τα ίδια έχω ακούσει από όλο τον κόσμο!

Χαίρομαι που το μαρτύριο σου τελειώνει και ελπίζω ότι επιστρέφεις στην ψωροκώσταινα όπου να 'ναι.Έλα και από 'δω να δεις τη γλύκα!χαχα

Να περνάς καλά και να ξεσπάς πιο συχνά!

Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

ι) Εσυ ανωνυμη Κυπρια, που μας κραζεις οτι εχουμε γνωρισει μονο τη νεολαια που εχει σαν στοχο να ξενοφερνει κανεις ακριβως το ιδιο λαθος για το οποιο σπαταλας 0.86 kCal για να το γραψεις..ΓΡΑΦΕΙΣ GREEKLISH..Ναι δεχομαι οτι εχεις απαραδεκτη, μεχρι αηδιας ορθογραφια αλλα τουλαχιστον προσπαθησε, και η γιαγια μ ανορθογραφη ειναι αλλα δν γραφει Γκρικλις..

ιι) Προφανως προσπαθεις, γιατι περι προσπαθειας προκειται να το παιξεις αντικειμενικη και να κραξεις τον λαο σου, ομως κανει μπαμ η ταση ειρωνιας και μισαλλοδοξισμου, οταν λες οτι ο Ελληνας καθεται με τις ωρες στην καφετερια..Ναι βρε στουρνοβλαχο καθεται 4 ωρες στην καφετερια γιατι δουλευει 12 ωρες τη μερα για να βγαλει 500€.. τα δικα σου 500 ευρα ειναι ενα ΑΠΛΟ δωρο γιαγιας για τα πρωτα σ εξοδα..και οχι μηνιαιος μισθος με τον οποιο πρεπει να περασεις οχι 1 ωρα στο μαγαζι..1 μηνα..Οποτε πολυ καλα κανω και καθομαι 4 ωρες στο καφε..πληρωνω 4 ευρω το φραπε, και θα τον πιω για οση ωρα ΓΟΥΣΤΑΡΩ..

ιιι) Προτιμω να ειμαι a little bit ανιστοριτος ( εσυ ομως εισαι 100% οταν μ λες οτι υπαρχει κομμουνισμος στην Κυπρο, την ιδια στιγμη που ο Χριστοφιας εχει μερτσεντα CLK - την ιδια ωρα που δεν ξερεις γιατι πεθανε ο Βαγορας κτλ κτλ κτλ), ομως αληθεια..την ιδια στιγμη που οι παραπανω ελληνες σας θεωρουνε αδερφια, εσυ κρινεις τους 15-20 που δεν ξερουνε οχι ποια ειναι η Κυπρος, αλλα ποιος ειναι ο πατερας τους..

φιλικα, αν θες παμε και για καφε να τα πουμε πιο καλα..

Fleur είπε...

Επιτέλους έμαθα τι εστί Κύπρος,by Marsy.:P

Weird Fairy είπε...

Πέσ'τα ρε Μάρσυ να ξεσπάσεις!

Προσωπικά δεν ξέρω απο Κύπριους, αλλά είμαι σίγουρη ότι έχεις τα δίκια σου και τα λες αυτά! :Ρ

Όπως και να 'χει, όλο αυτό τελειώνει σύντομα!

Σι γιου!:*